dijous, 18 de novembre del 2010

Comença el cobriment de la Plaça de les Havaneres


La Conselleria d'Obres Públiques ha iniciat les obres de tancament i cobertura del gran pou obert el 2007 a la plaça de les Havaneres, al costat del nostre barri. En un termini de sis mesos aquest espai recuperarà la seva fesomia amb arbres, espais d'oci i de jocs infantils, bancs, fonts i altres elements de mobiliari urbà. Una vegada cobert, el pou se seguirà usant com a punt de ventilació dels túnels de la L-9/L-10 i també de la L-4. Així mateix acollirà una sortida d'emergència d'aquestes tres noves línies de la xarxa de transport públic metropolità.

La plaça serà principalment d'ús de vianants, encara que amb l'accés obert als vehicles dels edificis situats als tres carrers que delimiten l'espai públic: Olesa, Jordi de Sant Jordi i Camp Florit. Les obres es preveu que s'acabin a mitjans del mes de maig de l'any que ve.

Pel pou d'Havaneres hi han passat dues de les tuneladores que en els últims anys han construït la L-9/L-10 als ramals de Santa Coloma de Gramenet i de Badalona. La seva construcció es va iniciar el 2007 i des d'aleshores ha estat constant la presència de maquinària pesada a la plaça. Per aquest forat es va extreure el maig de l'any 2008 una de les tuneladores, la que havia iniciat el seu treball a Badalona i que, després del seu trasllat a la Zona Franca, ara excava el túnel que unirà aquest polígon industrial amb la bifurcació de la línia al Gornal, a l'Hospitalet.

Pel pou es va efectuar igualment el canvi de capçal de la segona tuneladora després d'haver-se dut a terme la construcció d'una galeria de connexió amb el pròxim túnel paral•lel procedent de Santa Coloma de Gramenet pel qual va arribar fins a l'intercanviador de la Sagrera, a la Meridiana. Aquesta màquina ha seguit obrint posteriorment una part del tram central que passa per Lesseps i acaba a Mandri.

Amb aquest cobriment, es tanca una de les ferides que havia provocat la construcció de la L9/L10 i es recuperarà un espai públic totalment renovat pels veïns i veïnes del nostre barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada