dijous, 14 d’octubre del 2010

Sobre el Consell de Barri (2)

El problema del comportament de certs indigents que es troben per la zona de la Plaça de Ferran Reyes fa temps que es dona en el nostre barri, encara que les polítiques encetades des de l’Ajuntament els han minimitzat en gran mesura. Així es va establir un treball interdisciplinari entre diferents serveis municipals, que va implicar un augment de les tasques de neteja, l’actuació de serveis socials i el servei de gestió de conflictes, i una major presència policial.

En aquest sentit, la tècnica de prevenció del Districte, la senyora Glòria Navarro, va fer una exposició molt acurada sobre la situació en que ens trobem en aquests moments. Creiem que és imprescindible donar totes les explicacions, i malgrat que per alguns persones aquestes poden resultar llargues, els veïns han de saber que és el que s’està fent per millorar el barri.

Així va explicar que gràcies a aquesta tasca s’ha pogut determinar que actualment al barri de Navas no es tracta d’un territori on s’hi facin pernoctes al carrer, i per tant no hi ha una presència majoritària de població indigent o sense sostre.

El fet de que molt proper a la zona de Ferran Reyes existeixin una sèrie de recursos socials, que pertanyen a la xarxa de recursos d’inclusió social, fa que sigui més habitual la presència a la zona de persones que es troben en una situació de precarietat social.

Tanmateix, no hi ha més episodis de conflictes de convivència que en cap altre barri de la ciutat. Sí que han hagut comportaments puntuals de persones a les que s’està fent seguiment i que, en tenir constància, s’ha treballar per normalitzar el seu comportament. És el cas de l’holandès a l’entorn de les petanques del qual s’han rebut queixes, i per això els educadors de carrer han contactat amb ell. És un tema que s’està treballant i s’esperen resultats positius.

A la plaça l'afluència ha estat molt baixa i només d'alguns puntuals. 5-6 persones el dia que se'n han vist més. Romanesos que estan de pas i gent del barri amb aspecte precari però que te habitatge al barri. La situació al barri de Navas és de que hi ha gent del barri amb un perfil deteriorat, que fa estades a les places, però de molt baixa presència de sense sostre, i que ni tant sols pernocten al barri. Hem millorat molt respecte com estàvem i ara només tenim contats episodis puntuals com el de les petanques i el C/ Bofarull pels quals anem planificant intervencions.

Per tal de tractar aquest tema des d’una visió transversal i integral, està previst constituir una Taula de Serveis Municipals en la que s’integrin tots els actors implicats amb el tema social a l’entorn de la plaça Ferran Reyes: Menjador Social, Centre de Dia, Parròquia, Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Districte i entitats. D’aquesta manera, s’estudiarà entre totes les parts quines mesures són les més adients per tal de minimitzar encara més aquest fenomen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada