dilluns, 4 d’octubre del 2010

Sobre el Consell de Barri (1)

El passat dimarts dia 14 de setembre es va realitzar un nou Consell de Barri, on es va informar sobre l’estat del barri i es van escoltar les demandes veïnals.

Aquest va ser un Consell de Barri atípic. En l’ordre del dia estava previst que s’iniciés la reunió amb la presentació de l’informe de la Regidora, però com que per qüestions d’agenda havia de marxar, va passar a contestar les preguntes dels veïns. Així es van poder explicar els temes que més preocupen actualment al barri:

1. Aparcament a la Plaça de la Mainada: com es pot veure, l’obra està aturada i el motiu és que l’empresa està en dificultats econòmiques. Estan intentant buscant una solució i, tan aviat, puguin trobar una sortida financera, es reiniciaran les obres.

2. Pou de les Havaneres: les obres es van aturar a l’estiu per motius financers, però la Generalitat ja es troba en condicions de reiniciar els treballs i continuar amb el programa previst.

3. Plaça de la Guineu: el solar que era propietat de Metrovacesa ha passat a ser de Caixa Catalunya, per lo que el projecte en aquests moments s’està replantejant i s’està negociant amb el nou propietari.

4. Obres al barri: en aquests moments s’estan portant a terme tot una sèrie d’obres que beneficien a una bona part del barri. Algunes estan finalitzades, altre li manca detalls i altres estan en curs:

- Trinxant entre Sant Antoni Maria Claret i Juan de Garay: finalitzada.
- Sant Antoni Maria Claret entre Trinxant i Navas de Tolosa: només manquen petits detalls com el nou enllumenat i l’arbrat.
- Navas de Tolosa entre Sant Antoni Maria Claret i Mallorca: la part per sobre de la Meridiana està pràcticament finalitzada i només manca l’enllumenat i alguns detalls. En la part de sota, s’està ara treballant amb intensitat.
- Bofarull: a la plaça Islàndia ja està finalitzada. L’actuació ha consistit en canviar el paviment de ferro per un altre de formigó vermell per mantenir la mateixa estètica. També s’han recol•locat les zones de paviment de llamborda que estava aixecada per les arrels dels arbres i s’ha deixat tota la superfície ben plana. Ara les obres continuen en el tram entres Biscaia i Navas.
- Mallorca: s’ha realitzat tot el treball d’asfaltat abans del inici del curs escolar perquè aquests treballs que són molt molestos no perjudiqui l’activitat de l’escola Octavio Paz. Es preveu que a mitjans octubre s'obri al trànsit el tram de Mallorca entre Espronceda i Navas de Tolosa, i a principis de desembre es pugui obrir ja al trànsit el carrer de Mallorca entre Espronceda i Meridiana.
- Asfaltat del carrer Sant Antoni Maria Claret entre la Meridiana i Passeig Maragall: la senyalització d’avís a veïns per a la retirada de vehicles es realitzarà a partir del dia 15 d’octubre. Els treballs previs (tapes, etc), es desenvoluparan a partir del 25 d’octubre, deixant sempre dos carrils de circulació. El fresat del tram, s’efectuarà també per meitats el dia 30 d’octubre a partir de les 9 del matí i el recobriment el 31 d’octubre, en el sentit Meridiana - Maragall.
- A aquestes obres, s’han d’afegir carrers que s’han fet completament nous com han estat Biscaia entre Sant Antoni Maria Claret i Concepción Arenal i entre Juan de Garay y Matanzas o el carrer Bofarull entre Espronceda i Felip II.

4. Es va informar sobre la situació dels indigents al barri. En aquest punt faré una explicació més detallada en el següent post.

5. Pla Comunitari: s'informa que s'està treballant en una pàgina web del barri que es penjarà en els proper dies.

Finalment, el Tècnic de Barri German Alonso va presentar la Foto del Barri, una aproximació general a la situació del barri de Navas on s'han recollit els elements bàsics: les entitats i associacions ubicades al barri, els projectes més rellevants (culturals, urbanístics, de comerç), programes i actuacions incloses en el PAD, etc. A l’apartat Documents d’aquet Blog us ho podeu descarregar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada