dijous, 18 de març del 2010

Cinc mesos de tall ferroviari per construir l'estació de Sagrera-Meridiana


La construcció de la nova estació de Rodalies de Sagrera-Meridiana obliga a interrompre el trànsit ferroviari entre Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf durant cinc mesos, entre el 28 de març i el 12 de setembre. El tall, que permetrà construir un nou túnel ferroviari, afecta uns 28.000 usuaris al dia de les línies R3, R4 i R7, que disposaran d'alternatives de transport.

La construcció de l'intercanviador de transport més important del nord de Barcelona, l'estació de Sagrera-Meridiana, obliga a tallar la circulació de trens entre Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf durant cinc mesos, des del 28 de març, coincidint amb l'inici de Setmana Santa, fins al 12 de setembre.

Les línies de Rodalies afectades per aquest tall són l'R3, l'R4 i l'R7. Les línies R3 i R7 acabaran el seu recorregut i l'iniciaran a l'estació de Sant Andreu Arenal així com l'R4 nord. Pel que fa a l'R4 sud, aquesta continuarà fins a Badalona.

Per permetre als usuaris afectats continuar el seu viatge, un cop arribin a Sant Andreu Arenal tindran dues opcions segons el seu destí.

Si es dirigeixen al centre de Barcelona, la millor opció és utilitzar la línia 1 de metro, a l'estació de Fabra i Puig. Durant el període que duri el tall, TMB reforçarà el servei per oferir fins a 29 freqüències per hora.

Si continuen cap a altres destinacions, perquè puguin agafar un altre tren a l'estació de Clot o Sants, un autobús llançadora farà el recorregut entre Sant Andreu Arenal i Clot els dies laborables entre les 6.00 i les 10.00 hores del matí, amb una parada a Sagrera (per aquells que vulguin enllaçar amb l'L5 i l'L1 de metro).

Per facilitar la mobilitat dels viatgers, s'ha establert un acord pel qual els títols de transport de Renfe no integrats seran vàlids per accedir al metro a les estacions de rambla Just Oliveres, Sants, Passeig de Gràcia, plaça de Catalunya, Arc de Triomf, Clot, Fabra i Puig, Sant Andreu, Sagrera, Torre Baró i Vallbona.

A més d'accions de comunicació en estacions i trens, durant els dies del tall hi haurà un servei d'informació i atenció format per 57 persones per torn, tant a Sant Andreu Arenal com a altres punts.

També es podrà trucar al telèfon 902 41 00 41 per demanar per informació de Rodalies. Properament entrarà en funcionament el nou web www.rodaliesdecatalunya.cat, amb cercador d'horaris, consulta de serveis i formularis de queixes i reclamacions, entre altres.

Està previst que les obres de construcció de l'estació de Sagrera-Meridiana acabin al mes de novembre, i a finals d'any ja podria entrar en funcionament.

El tall de cinc mesos permetrà la construcció d'un nou túnel de Rodalies, resultat del descens de fins a 3 metres del rasant de les vies que permetrà que el vestíbul de l'intercanviador sigui un espai diàfan sense escales.

També es construirà un nou vestíbul exclusiu de Rodalies al carrer de Martí Molins i s'aprofitarà el tall per fer altres millores com ara la instal·lació de catenària rígida.

L'estació, molt a prop de la de Sagrera d'Alta Velocitat, permetrà l'intercanvi entre les línies R3, R4 i R7 de Rodalies, les línies L1, L5, i en un futur L9 i L4 de metro, i transport en superfície.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada