dimecres, 17 de febrer del 2010

Explicació del darrer Consell de Barri (2a part)

Obres de remodelació del Mercat de Felip II: Encara que estigui ubicat a la Sagrera, és el mercat on fan les compres els veïns de bona part del barri de Navas. Ja han finalitzat les obres per reordenar les parades del mercat pel seu interior i la instal•lació de l’ascensor per a l’accés dels clients pel carrer Juan de Garay. S’han enderrocat les parades exterior que estaven buides i s’han concentrat tots els venedors en les botigues més properes a Felip II. També, per dinamitzar la seva activitat, s’ha experimentat amb que cada divendres hi hagi una fira de comerç a la vorera del carrer Olesa que sigui un punt d’atracció de persones.

Obres de l’AVE: Ja s’han obert dos carrils del pont d’Espronceda amb la qual cosa ha millorat la mobilitat entre Navas i la Sagrera i Sant Martí. Al carrer Mallorca, entre Espronceda i Biscaia ja té tota la vorera muntanya feta nova i s’està treballant en la vorera de la benzinera. Al carrer Clot, el passat 23 de desembre es va obrir al trànsit i, actualment, s’està treballant en la reposició de la vorera mar.
La tuneladora arrancarà a finals d’aquest primer trimestre, al mes de març. Ara, està en fase de probes. És la primera vegada que una màquina d’aquest tipus es desplaça tant metres des del punt on s’ha muntat i on comença a treballar. Per tant, això serà un tema que es farà amb molta precaució. Quan la tuneladora passi, és quan s’asfaltarà definitivament el carrer Mallorca i s’obrirà un altre cop al trànsit de vehicles.

Estació de metro de la L9: l’entrada en funcionament abans de l’estiu de la línia 9 fins a la Sagrera millorarà bastant la comunicació per un sector del barri de Navas. El carrer Olesa continua tallat fins que acabin les obres de muntatge del nou capçal de la tuneladora, el qual ja s’ha introduït al pou. Aquests treballs estan previstos fins a finals d’aquest mes de gener. Posteriorment, cal fer algunes altres obres auxiliars a l’interior del pou i, finalment, la reurbanització definitiva de la plaça.

Pla Comunitari: el projecte de Pla Comunitari ja està finalitzant la fase d’anàlisi i a continuació s’implementarà el pla de treball sobre el que s’actuarà.

També es va explicar la situació de l’operatiu específic que es va iniciar el dia 26 de gener, per tal d’acabar amb els problemes d’incivisme ocasionats per un grup d’indigents. En aquest sentit, a les set del matí s’inicia l’operatiu on un equip format per Guàrdia Urbana, Educadors de carrer i el servei de neteja desperten a la gent que pernocta; a les 10 torna a passar la patrulla de Guàrdia Urbana; al migdia hi ha vigilància de Guàrdia Urbana a l’entrada del menjador; a les 17:30 passa l’equip format per Guàrdia Urbana, Educadors de carrer i el servei de neteja i a les 22:30 es fa un altre baldeig de neteja.

Finalment, el Consell va acabar amb les intervencions i demandes dels veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada