dilluns, 21 de setembre del 2009

Celebrat un nou Consell de Barri de Navas

El passat dimarts 15 de setembre va tenir lloc un nou Consell de Barri a Navas. En aquest es van informar sobre els següents temes:

Pla Comunitari de Navas: Al llarg d’aquest trimestre s’iniciarà un Pla de Desenvolupament Comunitari de Navas (PDC Navas). Per desenvolupar el Pla, inicialment es farà una Diagnosi on es definiran les línies bàsiques d’actuació i l’execució del pla, amb l’objectiu d’enfortir la xarxa associativa del barri. Els guanys que podem percebre amb el Pla Comunitari és una major dinamització social (més activitats), associativa (recolzament a les entitats, impuls pel naixement de noves entitats o projectes) i més recursos per a fer treball social als carrers del barri per fomentar els comportament cívics.

Carrer Bofarull: El carrer està pràcticament acabat tant de voreres com a calçada. Ara, el que falta és la desconnexió dels cables elèctrics aeris i treure els pals de suport, una obra que està pendent de que la faci FECSA.

Carrer Biscaia: degut als problemes econòmics de l’empresa que executava l’obra, aquesta anava endarrerida. Finalment, va ser necessari retirar-li la concessió i s’ha passat a una altra empresa. Des del 7 de setembre, ja s’han reiniciat les obres. En aquests moments està finalitzat el tram entre Concepción Arenal i Sant Antoni Maria Claret i ara s’està treballant entre Juan de Garay i Olesa.

Obres de l’AVE al carrer Mallorca: l’obra es troba molt avançada. Ara mateix estan acabant d’unir-se els pilots que s’han construït durant l’estiu i hi ha ordres perquè tot el treball que sigui especialment sorollós es faci fora d’horari escolar. En poques setmanes quedarà lliure d’obres tot aquest tram del carrer Mallorca i es deixarà amb les voreres noves, sense pavimentar la calçada i tancat al trànsit però obert per a que la gent aparqui. Així estarà fins que passi la tuneladora i, després, es pavimentarà i s’obrirà al trànsit.
Durant el mes d’octubre s’hauria de deixar obert el pas del carrer Espronceda perquè es pugui passar cap a Sant Martí. Dels 4 carrils, només estaran oberts 2 perquè els dos més propers a la Torre del Fang estaran ocupats per un pou per on es traurà les terres del túnel que s’està fent per poder ficar la tuneladora.
A la cruïlla dels carrers Mallorca i Biscaia també s’ha de fer un altre pou per treure les mateixes terres del túnel que es fa abans de la tuneladora.

Voreres del carrer Trinxant: està en obres des de finals d’agost fins al desembre aquest carrer. El tram és des de Sant Antoni Maria Claret i Juan de Garay. L’actuació inclou les voreres, baixar línies aèries, pavimentació i la millora de la il•luminació d’aquest carrer.

Ascensors als habitatges d’Urbanització Meridiana: el nucli d’habitatges de la Urbanització Meridiana és aquell que està comprés entre Felip II, Sant Antoni Maria Claret, Olesa i Concepción Arenal. Està format per una sèrie de cases de planta baixa que estan exteriors i a l’interior hi ha edificis de 4 plantes sense ascensor ni possibilitat d’instal•lar-ho al seu interior. Per solucionar aquest problema i donar una opció a les comunitats que volen instal•lar-ho, l’Ajuntament ha fet un Pla Especial amb el qual es permet i s’indica com es podrà fer aquesta instal•lació per l’exterior de l’edifici. L’Ajuntament subvenciona el 60% del cost de la seva instal•lació i, en cas de que una persona no ho pugui pagar, l’Ajuntament paga el 100% de la quota d’aquesta persona però al Registre de la Propietat queda apuntat perquè, el dia que aquella propietat es vengui, l’Ajuntament recuperarà aquest import.

Activitats d’estiu: enguany la Campanya de Vacances del Centre Obert Don Bosco han consistit en colònies i un Casal. Entre ambdues activitats s'han ofert 100 places i s'han inscrit 99 infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada