dijous, 26 de març del 2009

Hi pintes molt!

Ja s’ha iniciat el procés de debat per a la reforma i millora dels usos i funcionament del Centre Garcilaso. A la primera sessió d’aquest nou procés participatiu realitzada el passat dilluns 12 de març, el Conseller d’Infància i Joventut del Districte va destacar la importància de la implicació de totes les entitats de joves de Navas, Sagrera i Congrés, a més dels joves no associats per tal de reinventar el Centre Garcilaso i adaptar-lo a les noves necessitats. Aquest centre, que enguany celebra el seu desè aniversari, ha sigut un motor de les polítiques de joventut tant del Districte de Sant Andreu com Barcelona, a més de model per a altres centres. Aquí s’han desenvolupat projectes com el Barcelona Visualsound, la Cibernética, el Viver de Projectes i la Taula de Joves, a més de ser referent per a joves músics, artistes i punt de trobada per a les entitats.

En aquesta sessió, la Clàudia (tècnica de joventut del Districte) i l’Alícia (Directora del Centre Garcilaso) van explicar la realitat actual del Centre, els serveis que presta, com està estructurat, les seves potencialitats, etc., per tal de que en el debat futur de propostes tots els participants del procés disposin de tota la informació necessària i les aportacions es puguin fer amb coneixement de causa. En l’apartat de documents us podeu descarregar el document base pel debat.

Finalment, la Begonya, la responsable de portar a la pràctica aquest procés, va explicar la metodologia. A més d’aquesta sessió informativa, hi haurà una segona de treball el proper dissabte 18 d’abril a les 11.00 on les entitats i persones interessades podran dir la seva i proposar com ha de ser el nou Garcilaso. Finalment, hi haurà una tercera sessió de retorn en la qual es veurà el resultat de la participació de tothom i es veurà definit aquest Espai Jove tan important per als joves.

Al finalitzar es va obrir un torn de debat on es van respondre els dubtes que es van plantejar. Voldria agrair la gran participació que hi va haver i la presència de moltes entitats juvenils. I no oblideu omplir la butlleta que trobareu al Garcilaso per tal d’assistir a la propera sessió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada