dissabte, 21 de maig del 2011

El 22 de maig, vota!


Demà diumenge 22 de maig és el dia de les eleccions municipals, el dia en què tots els ciutadans i ciutadanes poden escollir als seus representants a l’Ajuntament de Barcelona, valorant la tasca feta tant pels membres del Govern Municipal com per l’oposició. Al barri de Navas, es podrà exercir el dret a vot als col•legis electorals dels col•legis Octavio Paz i Joan Fuster, i al Casal de la Gent Gran de Navas.

Aquests han estat uns anys intensos. Com a Conseller de Districte de Navas he tingut l’oportunitat de conèixer millor al barri, a les seves persones, a afrontar problemàtiques i buscar solucions. Sens dubte ha estat una tasca molt enriquidora, que m’ha servit per créixer, tot exercint la responsabilitat immensa que és la de donar resposta als veïns i veïnes. Des d’aquí gràcies a tots els que us heu volgut implicar en la millora del barri Navas.

Sens dubte, gràcies al govern socialista encapçalat per l'Alcalde Hereu a Barcelona i a la Regidora Gemma Mumbrú al Districte de Sant Andreu, el barri de Navas ha viscut importants millores durant els darrers quatre anys. L’inici de la construcció dels equipaments de la caserna de Navas ha estat la gran fita, uns equipaments que veuran la llum a principis de l’any que ve i que dotaran al barri d’un centre cívic, llar d’infants, un pàrquing, una nova plaça i habitatge social per a gent gran i jove. A més, hem començat l’expropiació dels terrenys de les naus industrials del carrer Espronceda i s’ha compromès el terreny de la plaça de la Guineu per fer equipaments. Amb això, garantim que durant els propers anys podrem continuar millorant el barri.

A més, s’han reformat els carrers Bofarull i Biscaia i s’ha arranjat la Plaça Islàndia, el carrer Mallorca i Felip II. S’ha implantat l’àrea verda per facilitar l’aparcament, s’ha millorat la neteja i la seguretat, s’ha reformat la parada de metro de Navas i ha arribat la L9 (amb estació al carrer Felip II). Els problemes de convivència s’han reduït, encara que no podem baixar la guàrdia i caldrà continuar treballant com fins ara. Només un però, tenim la plaça de la Mainada en construcció, ja que l’empresa que havia de construir el pàrquing no ha pogut complir amb els seus compromisos. En el següent mandat ho tornarem a reprendre, per recuperar aquest espai.

I tot això ho hem aconseguit gràcies a la participació dels veïns i veïnes. Hem fet quatre consells de barri a l’any, hem atès de manera setmanal les vostres demandes, s’han fet comissions de seguiment de la caserna, comissions de seguretat... i hem tingut un diàleg fluid amb les entitats.

No vull acabar aquest post sense fer un esment al Pla de Desenvolupament Comunitari. Gràcies al treball de les entitats promotores, l’Associació de Veïns, la Parròquia i el Casal de Gent Gran, s’ha dinamitzat la vida associativa, s’han fet un munt d’activitats i ha servit per posar en comú el treball de les entitats, que mai havien treballat conjuntament però que han descobert que amb la unió de tots es pot fer un barri millor. Des d’aquí us vull expressar el meu recolzament i el del Districte de Sant Andreu, recolzament que continuarem donant els proper anys.

Per tot això, demà s’ha d’anar a votar, per continuar millorant el barri. Perquè encara queda molt a fer i fer-ho junts. Definir els nous equipaments, omplir de contingut els que s’inauguraran, mantenir l’espai públic en òptimes condicions, actuar sobre els carrers i places que necessiten una millora, recolzar a les entitats, pacificar la Meridiana... Per tot això i més, demà hem de participar, prendre la paraula i exercir el nostre dret a vot.

Fins demà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada