dilluns, 30 de novembre del 2009

Més de 5.000 habitatges es beneficien del Programa d'Ajuts per a la instal·lació d'ascensors

Més de 5.000 habitatges de 120 blocs de pisos dels barris de Besòs-Maresme, Ciutat Meridiana, Navas i Congrés-Indians es beneficiaran del Programa d'Ajuts per a la instal·lació d'ascensors de l'Ajuntament que es va posar en marxa el passat setembre.

No obstant, per començar la instal·lació d'aquests ascensors és necessari fer un Pla de Millora Urbana (PMU) ja que les condicions tècniques dels edificis demanen una solució especial segons cada cas.

El ple del novembre ha aprovat inicialment la modificació d'aquests plans de millora urbana que permetrà després plantejar la solució arquitectònica més adient per a cada edifici.


Un total de 2.244 habitatges es beneficiaran del pla al Besòs-Maresme -Sant Martí-, en el polígon situat entre els carrers d'Alfons el Magnànim, Bernat Metge, Perpinyà i Llull.

En aquests, l'ascensor es podrà instal·lar adossat a la façana, separat de la façana -connectat amb passeres o no-, a la façana posterior o extern al bloc.

Per la seva banda, en els més de 2.500 habitatges de Ciutat Meridiana s'opta per ubicar tots els nuclis d'ascensors a les façanes posteriors per minimitzar l'impacte visual.

Pel que fa a Navas, al sector delimitat pels carrers de Felip II, Sant Antoni Maria Claret, Biscaia i Concepció Arenal, es cerca un disseny per façana dels nuclis d'ascensors per afavorir una imatge de conjunt.

A El Congrés-Indians -polígon delimitat pels carrers Pardo, Can Ros i Cardenal Tedeschini-, està previst actuar sobre la part del centre d'un bloc unitari.

Aquest programa s'adreça als edificis de la ciutat de quatre plantes d'alçada o més i en els quals és impossible instal·lar un ascensor sense que es modifiqui l'estructura de l'edifici i implicarà, amb els plans modificats fins al moment, millorar l'accessibilitat de 7.007 habitatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada