dijous, 21 de maig del 2009

Consell de Barri a Navas

El dimarts 19 de maig vàrem tenir al Casal de Gent Gran de Navas una nova reunió del Consell de Barri. Aquests Consells tenen la voluntat d’informar als veïns i veïnes de temes importants tant del barri com de ciutat, a més de recollir les demandes i queixes i donar resposta.

En primer lloc el Comissionat de Participació de l’Ajuntament de Barcelona va explicar tot el procés participatiu que s’està portant a terme per la reforma de la Diagonal. Aquest procés està recollint totes les demandes ciutadanes que donaran lloc a dos projectes els quals s’escollirà un mitjançant un referèndum. Per més informació podeu consultar l’espai web http://www.bcn.es/diagonal/.

A continuació, el Conseller del Barri, el Javier Angulo, va explicar les principals obres en marxa:

•Carrer Biscaia: El tram entre Sant Antoni Maria Claret i Concepción Arenal ja disposa de la calçada asfaltada i les voreres terminades a falta de retocs i instal•lació del mobiliari urbà. La resta de trams s’aniran fent durant el queda d’any i el següent.
•C. Bofarull entre Felip II i Espronceda: ja estan aixecades les dues voreres i la calçada a llarg de tot el carrer. La previsió és que les obres tinguin una duració de cinc mesos i, per tant, haurà d’estar acabada entre octubre i novembre.
•Voreres de Felip II: ja han començat les obres de reparació de les voreres de Felip II entre el carrer del Clot i l’avinguda Meridiana i en poques setmanes estarà finalitzada aquesta reparació.
•Petanques del Club Ràpid Bosco: s’estan reformant aquestes pistes a les quals se’ls ha instal•lat un tancat similar al dels jocs infantils perquè no entrin els gossos i no surtin les boles i s’ha aixecat el terra i fet nou el drenatge. També s’ha posat nova la grava.
•Pipi-can de la plaça Ferran Reyes banda mar: durant aquest any s’anul•larà i es reurbanitzarà amb qualitat el seu espai.
•Obres de l’AVE: està previst és que després d’estiu el carrer Mallorca ja estigui cobert amb la nova llosa i estigui llest per a la nova urbanització amb voreres noves i més amples. En quant al carrer Biscaia, degut al pou de la cruïlla Mallorca / Biscaia, estarà tallat fins al mes de setembre.
•Obres del metro: està previst que finalitzat aquest any sigui obert el trànsit al carrer Felip II restituint la totalitat del carrer i a Meridiana / Felip II banda mar, a final de l’estiu s’ha de restituir la normalitat del trànsit de vehicles per la Meridiana i, poc més tard, s’acabarà amb l’ocupació de les voreres perquè estarà finalitzada la sortida d’emergència. L’entrada en servei de la L9 del metro està prevista a la primavera de 2010.

També es van explicar les següents inciatives socio-culturas que s’han portat o s’estan portant a terme al barri:

•Pla Comunitari de Navas: el Districte de Sant Andreu ha aconseguit de la Generalitat de la Catalunya l’adjudicació d’un Pla Comunitari pel barri de Navas que servirà per impulsar el teixit associatiu i comercial de barri i es disposaran de més recursos per disposar de més educadors socials per a aquesta zona, la qual cosa creiem que és molt necessària.
•Programa Temps de Barri: estan desenvolupant-se més activitats d’aquest programa que està dinamitzant l’oferta al barri pels nens i nenes de primària.
•Activitats infantils a la plaça Ferran Reyes mar: aquest dissabte a partir de les 11 h es faran uns tallers de manualitats i jocs tècnics.
•Festa Major de Navas:le dia 8 de maig, amb la Nit de Navas, va començar la Festa Major de Navas que, com a cada any, va durar fins al diumenge següent (dia 17 de maig) que va finalitzar amb el castell de focs.

A més, davant l’augment dels captaires a la zona de la plaça Ferran Reyes, val a dir que s’intervindrà mitjançant el treball conjunt d’educadors de carrers, guàrdia urbana i brigades de neteja per minimitzar els problemes que poden ocasionar als veïns.

Durant l’explicació van haver diferents intervencions dels assistents on van expressar les seves preocupacions com pot ser la brutícia, la inseguretat o la falta de llocs d’aparcament. Les preguntes que no van poder ser contestades en aquell moment, es contestaran al proper Consell de Barri, que serà el dia 15 de setembre d’aquest any.

7 comentaris:

  1. Hola a tothom.

    Sóc veí del Torrent de la Guineu -no m'agradat mai el nom de barri de Navas i en el seu moment vaig ser dels que va defensar el popular i tradicional nom de 'Barri del Torrent de la Guineu'- i veig amb angoixa com les obres que s'estan realitzant al carrer Biscaia entre Pare Claret i Concepció Arenal (50 metres de carrer) ja van pel novè mes i encara queda arreglar l'acera que queda més propera a les vivendes. Crec que és excessiu nou mesos d'obres quant també tenim obres a Felip II, i Olesa. Els que vivim a la part alta i volem anar al pàrquing de la Pl. Ferran Reyes hem de fer més 2.300 metres de volta, cosa que gens ajuda a la mobilitat de la nostra ciutat.

    Agraït per llegir-me.

    ResponElimina
  2. Hola Alfred, tota millora de l'espai públic provoca una sèrie d'inconvenients als veïns que s'intentan minimitzar. el problema que hi ha hagut amb aquest carrer és que la constructora que l'està fent passa per problemes econòmics hi en algun moment ha parat l'obra. per sort sembla que la seva situació ha millorat i no trigaran gaire a acabar les obres.

    ResponElimina
  3. Com a veí acceptaria gustós les petites molèsties que ocasionen les obres de millores del barri, però a aquesta petita molèstia del carrer Biscaia zona muntanya hem d'afegir la petita molèstia del carrer Bofarull i la petita molèstia del carrer Garcilaso totes elles per millores del barri. A aquestes petites molèsties hem d'afegir la petita molèstia del carrer Olesa, la petita molèstia del carrer Felip II, la petita molèstia de l'avinguda Meridiana, la petita molèstia del carrer Mallorca, Biscaia, i Espronceda per a millores a la ciutat a les quals cal afegir la petita molèstia que s'ocasiona al carrere Espronceda zona muntaña derivada de les molèsties anteriors. Com pot vostè comprovar estem col·lapsats de tantes petites molèsties, totes elles simultànies, que se'ns fa dificil creure que la simultanietat de totes elles son el producte d'una casualitat i més aviat diria que aquesta simutanietat de molèsties tenen mol més a veure a una manca de previsió del Govern del consistori. Si realment es volgués minimitzar els inconveniente que ocasionen les obres de les millores del barri no s'haurien d'haver programat simultànies a les obres de millores de la ciutat. Continuo pemsant que aquests cumul de molèsties i inconvenients es del tot excessiu.

    ResponElimina
  4. Encara no han acabat les obres del carrer Biscaia entre Pare Claret i Olesa que ja estan obrint el carrer Juan de Garay entre Biscaia i Navas.

    Fins quan hem de suportar unes obres sense cap mena de previsió ni ordre?

    Comencem ha estar tips de tantes obres simultànies.

    ResponElimina
  5. Hola Alfred,

    al barri de Navas, com a la resta del districte i de la ciutat, s'està fent una forta inversió que suposarà una millora substancial de la qualitat de vida dels seus veïns. Totes aquestes petites molèsties significaran millors carrers i pacificats. Biscaia i Bofarull veuran reduït el trànsit i seran molt més amables pel passejant. a Felip II s'estan fent obres de manteniment que significaran millors voreres. al carrer Mallorca quedaran voreres més àmplies. l'estació de la sagrera serà unes de les més importants no només de Barcelona, sinó de tota Espanya que sense cap mena de dubte farà que navas sigui un barri molt millor. i al metro de la sagrera hi haurà un intercanviador de les línees 1, 4, 5 i 9.
    potser pot ser considerat per alguns com un excés, però mai parlaria d'improvisació. s'estan fent tots els projectes necessaris i no podem aturar uns fins que no acabin uns altres perquè seria injust per als veïns que els necessiten (el període de govern és de quatre anys, i si volem aplicar el nostre programa és normal que es solapin algunes obres). vull recordar, a més, que les obres del carrer bofarull i felip II estaven previstes fer-les més endavant, però al ser incloses dins del fons estatal d'inversió local, s'han hagut de fer abans.

    ResponElimina
  6. Recordo que l'objecte dels meus comentaris és la dilatació en el temps en la execució de l'obra de millora del tram del carrer Biscaia comprès entre Pare Claret y Concepció Arenal (50mts) doncs portem ja 8 mesdos sencers de molèsties. I el que hauria de preocupar es la manera d'agilitzar aquestes obres -han passat setmanes senceres sens haver cap moviment, fins i tot van caure les tanque i es va trigar 4 dies en tornar-les a aixecar- abans d'anar començant altres obres amb l'augment de moèstia que aixó comporta.

    ResponElimina
  7. Ara que han obert parcialment els xamfrans costat mar de la cruïlla Biscaia amb Pare Claret, al barri hem organitzat un concurs: A veure que troba la rajola que no es belluga!

    ResponElimina